Klados Winery

Klados Winery is een familiebedrijf opgericht in 1997.

De oprichter, Manolis Klados, is een gekwalificeerde scheikundige en opgeleide meester-vinoloog met 35 jaar ervaring in de industrie, die pionierde in het maken van wijn in de provincie Rethymno.

Hij is nu opgevolgd door zijn zoon, Stelios, die opgroeide in het bedrijf en afgestudeerd chemicus is aan de Universiteit van Kreta (2009). Daarnaast heeft Stelios een master Vinologie behaald aan de Universiteit van Piacenza – Italië (2014).

De eerste wijnmakerij werd opgezet in een klein gehuurd pand, gelegen aan de rand van de stad Rethymno met een productiecapaciteit van 20.000 liter per jaar.

De vroege activiteit was voornamelijk Bag-in-Box (wijn in speciale dozen) en de eerste serieuze poging met gebottelde producten begon in 2002.

Het bedrijf groeide gestaag en toen de bestaande productiecapaciteit te klein  werd, verplaatste het in 2007 naar een speciaal gebouwd familiepand, met een capaciteit van 100.000 liter/jaar.

Tot en met de dag van vandaag maakt Klados Winery gebruik van deze productielocatie in het gebied van Panormo, 25 km ten oosten van de stad Rethymno.

De nieuwe wijnmakerij is uitgerust met de modernste technologieën, zowel bij het maken als bij het bottelen, waardoor grotere volumes en de hoogste kwaliteitsnormen worden bereikt.

De wijnmakerij is omgeven door een nieuwe biologische wijngaard in eigen beheer, beplant met de beroemde witte druivensoort Vidiano.

Stelios: “Wij zijn een boetiekwijnmakerij en streven ernaar om wijnen van superieure kwaliteit te maken, die onze veeleisende consumenten zouden intrigeren met hun complexe aroma's, aantrekkelijke kleuren en geweldige smaken.

We vinificeren (het proces van druif tot de fles) de bekendere lokale rode variëteiten van Liatiko, Kotsifali en de meer bekende Cabernet Sauvignon.

Op witte wijnen vinificeren we de prachtige lokale variëteiten van Vidiano, Muscat of Spina en de meer bekende Sauvignon Blanc.”