Gratis verzending in Nederland en België vanaf € 30,-

Even voorstellen

Wij zijn Boas Deen en Lodewijk Galenkamp. 

DeliKreta is ontstaan vanuit een jarenlange passie voor lekker eten en het eiland Kreta. Boas komt al meer dan 30 jaar op het eiland waar zijn familie een huis bezit. Toen in de zomer van 2019 Lodewijk een paar dagen meeging naar dit prachtige eiland sloeg ook bij Lodewijk de liefde voor het eiland en zijn mooie producten gelijk over en werd de keuze snel gemaakt:  

Wij willen alleen het allerbeste van dit prachtige eiland selecteren en onze familie, vrienden en heel Nederland laten kennismaken met de mooiste producten van Kreta. 

Vanaf dat moment is onze zoektocht naar Kretenzer producten begonnen. Omdat Griekenland en in het bijzonder Kreta een perfect klimaat heeft voor olijfolie, zijn we hier als eerste naar gaan kijken. Tijdens deze zoektocht kwamen wij erachter dat er veel verschillen zijn in smaak en vooral in kwaliteit, terwijl alle Kretenzers zeggen ‘de beste olijfolie’ te hebben. Als beginnende onervaren proevers van olijfolie zagen wij door de bomen het bos niet meer. Wie kunnen wij vertrouwen? Hoe kunnen wij goede olijfolie van slechte onderscheiden? En dan gaat het niet alleen over de vraag: is dit wel echte Extra Virgin Olijfolie? De echte vraag is: is de olijfolie vrij van ‘defecten’? 

We zochten contact met een Nederlandse Olijfolie-sommelier om de belangrijkste ‘defecten’ te leren ruiken en proeven. Met deze nieuwe kennis kwamen we uit bij het bedrijf Cretanthos van Giorgos Tzianoudakis. Cretanthos betekent: Kretenzische pasgeboren bloem/fruit. In maart 2020 bezochten we Cretanthos en zagen met eigen ogen de kenmerken van dit bedrijf: prachtige producten, een ongekende passie en streven om de producten voortdurend verder te ontwikkelen en te verbeteren. Zij produceren organische olijfolie van de hoogste kwaliteit voor een gezonde lifestyle én met respect voor de natuur en zijn klanten. In 2019 en 2020 werd Cretanthos beloond voor het harde werk en streven naar perfectie en mochten zij de vermelding van “beste olijfolie van Kreta” in ontvangst nemen van de Terra Olivo. Dit is één van de meest prestigieuze olijfoliewedstrijden ter wereld (classificering 9 op een schaal van 10). Bij de Athena International Olive Oil Competition 2020 wint Cretanthos zelfs 'beste biologische olijfolie van Griekenland'. Cretanthos loopt hier niet mee te koop want volgens Giorgos, Mr. Cretanthos himself, gaat het om de smaak. En smaken verschillen en die is niet voor iedereen hetzelfde. Om deze reden heeft Cretanthos een assortiment van drie soorten olijfolie. Elk met zijn eigen smaak en karakter.

We willen iedereen graag kennis laten maken met deze prachtige producten zodat ieder zijn eigen keuze kan maken op basis van zijn eigen smaak.