Over DeliKreta

Wij zijn Boas Deen en Lodewijk Galenkamp. 

Boas & Lodewijk

DeliKreta is ontstaan vanuit een jarenlange passie voor lekker eten, drinken en het prachtige eiland Kreta. Boas komt al meer dan 30 jaar op het eiland waar zijn familie een huis bezit. Toen in de zomer van 2019 Lodewijk een paar dagen meeging naar dit prachtige eiland sloeg ook bij Lodewijk de liefde voor het eiland en zijn mooie producten gelijk over en werd de keuze snel gemaakt...  

Wij willen alleen het allerbeste van dit prachtige eiland selecteren en onze familie, vrienden en heel Nederland laten kennismaken met de mooiste producten van Kreta.

Kretenzer producten

Cretanthos

Klados Winery

Ook importeren wij sinds januari 2022 geweldige wijnen uit Kreta. Klados Winery is een wijnhuis ten oosten van de stad Rethymno. Dit relatief kleine wijnhuis maakt prachtige wijnen van inheemse druifsoorten zoals: Vidiano, Muscat of Spinas, Kotsifali en Liatiko.

We willen iedereen kennis laten maken met de prachtige producten uit Kreta.

Boas: ‘’ Ik maakte kennis met een wijn van Klados in één van de beste restaurants op Kreta. Klados wijnen worden geschonken in de betere restaurants van Griekenland en wordt verkocht in goede delicatessen zaken en wijnwinkels. Na veel gesprekken en wijn proeverijen hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Stelios Klados. Stelios is een nieuwe generatie wijnmakers op het eiland die de inheemste druifsoorten weer nieuw leven inblaast. Na een goed gesprek onder het genot van een mooi glas wijn zijn we tot een mooie samenwerking gekomen.

Wij hebben de exclusiviteit in Nederland op de wijnen van Klados. Hier zijn wij enorm trots op. 

Partners van Delikreta

Wij raden verschillende winkels en restaurants aan met smaakvolle producten en heerlijke gerechten in Nederland en België. Ga naar de pagina partners voor meer informatie.