Cretanthos Olijfolie

Cretanthos
De passie van Cretanthos is hard werken en een streven om producten voortdurend verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dit zorgt voor een hoge standaard van de olijfolie van Cretanthos. Daarmee maken zij producten van topkwaliteit en ongekende smaak. Cretanthos produceert organische producten van de hoogste categorie voor een gezonde lifestyle met respect voor de natuur en de klanten.
Voor Cretanthos is de olijfolie niet alleen een onderdeel van gezond eten, het is ook een familietraditie die het waard is om overgedragen te worden.

Cretanthos olijfolie

De Cretanthos olijfolie is afkomstig van olijven uit  Kreta van de beroemde “koroneiki” olijf. De groene, nog rauwe olijven, worden koud geperst waardoor alle goede voedingstoffen behouden blijven. Alle olijfolie is daarom een premium organische Extra Virgin Olijfolie. Extra Virgin betekent dat de olijfolie maximaal een zuurtegraad van 0.8% mag hebben.
Alle drie de soorten Cretanthos olijfolie hebben een lagere zuurtegraad dan 0,8%. Deze olijfolie is rijk aan polyfenolen, antioxidanten welke zeer gunstig zijn voor de gezondheid.
Na persing wordt de Cretanthos-olijfolie direct opgeslagen in roestvrijstalen tanks met een ‘nitrogen system’ om de hoge kwaliteit van de olie blijvend te waarborgen tussen persing, botteling en consumptie.